Креативне радионице за децу у Новом Саду

Када се одржавају креативне радионице?

Сваке суботе од 10:00-11:00, од септембра 2017. г. до јуна 2018. године

Овде се можете пријавити

Где се одржавају креативне радионице?

Одржавају се у Новом Саду у Улици Сестара Нинковића 2а (из Мичуринове).

Програм креативних радионица је пажљиво припремљен и осмишљен, а задаци су одабрани ускладу са узрастом и могућностима деце, као и на основу мог вишегодишњег рада са њима. Распоређени су у две групе које су формиране у зависности од узраста:

  1. група: од 6 – 8 година
  2. група: од 9 – 11 година

Ово су неке од наших активности:

Креативна радионица –  Лепеза

На овој радионици смо се упознали и научили да прецизно савијамо папир и направимо лепезу. Претворили смо је у: крило птице, печурку, кишобран…и пустили да нас машта вољу…а спретни прсти су уз труд и истрајност створили оно шта смо замислили.

Од лепезе до кишобрана

Од лепезе до жар птице

Креативне радионице – Маказице моје добре другарице

(више часова)

Деца млађег узраста су научила како се правилно и безбедно користе маказе, савладали су вештину прецизног сечења, а потом својим рукама направили играчке од папира. Уживали су у стваралаштву!

Нисмо споменули ту неразумњиву реч „рециклажу“, али смо зато на најочигледнији начин увидели да не морамо увек коришћену ствар бацити, него да се потрудимо пронађемо начин како је можемо употребити и на другачији начин. Баш то рађање идеје је био веома узбудљив процес. Уз мало маште и труда схватили смо да папирни таљири, пластичне чаше и флаше, кутије од ципела и разна друга амбалажа не треба увек да пуне канте за отпатке. Тако је тањир, са кога смо се претходно послужили кексом, на једном часу је постао лепи јежић, а следећег пута, на одушевљење све деце, дугачка змија!

Змија

Креативно рибе Рибе

На овом часу деца су секла најпре краће, а потом правила све дуже усеке, започела су са лакшима покретима маказа, а наставила ка све тежим…није било једноставно. Како померати маказе, а задржати правац? Где треба придржати папир? Сви су желели да имају лепу рибу – најлепшу! На крају успели су да направе себи играчку! Каква је то радост! Ова се риба одистински померала и мигољила…и још је и отварала уста. 

Сазнајте више о програму креативних радионица.